Snabbvisit i Danmark

Det finns både för och nackdelar med att vara invald i en teknisk kommitté. Mest fördelar! Det offras tid på resande under fritid, men att få vara del i själva kärnan av ett nav är underbart. Alla länder har olika uppfattningar och grunder till allt. Att ha möten som sammankallar utvalda representanter som i sin tur möjliggör diskussioner för framtiden är guld värd. Hade man kunna påverkat mer så skulle fler få sådana möjligheter till sammarbeten.

Danmark, eller lättare sagt Köpenhamn och Hvidovre. Platt som en pannkaka. Vid första anblick ser det ut som Skåne. Det kanske inte är så konstigt?! (I mitten av 1600-talet förlorande Danmark: Skåneland = Skåne, Halland och Blekinge.) Ett land som har ett språk likt vårat eget. Vissa ordförväxlingar blir det. För frukost intas där vid lunch och till frukost äter de morgenmad. Har man ett glatt humör, så brukar både ord och leenden utbytas utan större problem.

06:15… Staden har vaknat och de övriga sammankallade sover djupt. Mina löparkläder ligger fint framplockat på sängen intill. Skorna, ett par ill orangea Kinvara står redo att hoppa i. Handskarna får ligga kvar på sin plats, då solljuset börjar skina in genom hotellfönstret. ”Pling” Hotellhissen öppnar och doften av kaffe möter mig. Ingen i resturangen. Hotellreceptionisten tittar konstigt på mig och mumlar nåt till sin kollega. Väser fram ett ”God Morgon” och pinnar ut till den kyliga, friska luften. Gräsmattorna har börjat återfå sin gröna färg och fåglarna sjunger för glatta livet. Det spritter i kroppen och allt känns lite lättare och lite skönare.

Stadstrafiken hade vaknat för längesedan. Det danska folket ska till sina arbeten och plikter på olika håll. Det cyklas väldigt flitigt och jag inser att min morgonrunda kommer ske på en cykelbana. Alla visar god hänsyn (springer mest på gräskanten) och ser märkligt på turisten som springer utan vetskap om vart. När 3,7km passerats och block efter block visat sig vara platt, rakt fram och likadant. Tröttnar således morgonlöparen och vänder åter mot hotellet. En morgontur i Danmark skulle visa sig bli en skön start på en ny vecka… Hotellfrukosten smakade alldeles utmärkt… Våren är inkommande…

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? 013 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? 018

Annonser

2 thoughts on “Snabbvisit i Danmark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s