Livet deluxe fyra

 

”Du hostar, får du luft?” Mitt i natten pågår ett smärre problem med luftrören. Åsa får inte luft och intar medicin utan resultat. Efter en dålig natts sömn är det svårt att vara en perfekt människa. Vissa dagar startar helt enkelt inte lika bra som andra. Vi satt oss med en stadig frukost och kikade på Vasaloppstarten. Överlag har alltid människor där en skön utstrålning med massor av glädje och förväntan. Sen finns det såklart de lite mer stressade med mål om bra tider. Vi tycker man ska respektera allas önskemål. På de sätt som är möjligt göra det till verklighet för alla. När klockan visar 1:50:00 och det är fortfarande ett rejält gäng med i täten tappar vi lusten att sitta still. Vi beslutar oss för att packa våra ryggsäckar och bege oss ut. Den tänkta rundan med backar upp och ner ska köras igenom. Idag blev det endast vatten i bagaget, frukosten rulla kvar i omloppet.

Väl framme vid startpunkten inser vi att det är mycket snö kvar i skogen. En spännande pass väntade. Första biten rullar på i skön lunk och merparten av vägen är nerförs. Åsas tejpade ben svarar bra men flåset är inte normalt. Senad pinnar på med lätthet. Sen började backarna. Allt i från långa segdragna till kraftigta med stigning. Vi höll en jämn fart och fortsatte i samma tempo uppförs. Trots luftrör som sugrör kan Åsa hålla kvar farten, mjölksyran känns såklart av. Senad kör på och peppar vidare. Vid vändningen i Hemshyttan är det riktigt dimmigt och luftfuktigheten är enorm. Nu började allvaret. Backe efter backe utan stopp. Benen våra rullade på i samma jämna fart. Stelheten började smyga sig på vid kilometer 18. Vi båda slet nu och insåg att sista femman minsann inte skulle bli en dans på rosor.

Envisheten och viljan är det inget fel på och vi fixade 24km backpass. Snittet landa på strax under 5:29min/km. En tid som ska slås, när snön är borta.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

???????????????????????????????

Lodjurspår

???????????????????????????????

Åsa fick en Aklima tröja av Senad. Med huva och tummhål. Varm och go! Inte så märkligt att alla djur och människor höll sig borta. Crazy woman!

???????????????????????????????

Annonser

2 thoughts on “Livet deluxe fyra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s