Testar skor och utvärderar energiprodukter

Vi var helt överens om att vårat lite längre pass skulle utföras inomhus idag. Normalt sett är vi båda lite off när det gäller löpband. I år har vi dock sett till att köra våra lite mer snabbare pass inomhus. Mest för att halkan inte ger bra upplägg för vissa intervaller och dylikt. Längre distanspass har vi sett till att utföra utomhus, men inte idag.

Målet var att utvärdera lite energiprodukter och testa skor. Åsa körde med två par skor: Saucony grid type a4 och Brooks Pure Connetc (Första upplagan). Båda skorna är lätta i modellen. Type a4 har en plattare sula och bättre kontakt med underlaget. Brooksen är lite mer tightare i modellen och höll i hop foten bättre. a4 kommer inte hålla för mer än korta/intervall pass. Brooksen är det som fungerar bäst både i fart och mängd.

När det kommer till energi var det Isostar ”Long distance energy” som återigen skulle testas. Det här gången intogs den endast under passet. Inga magproblem upplevdes och smaken är lätt att klara av. Energin var helt ok, idag var det värmen som mest upplevdes som ”kostsam”.

images2U1WVQL8

Senad körde med Adidas Adizero Takumi Sen. Vilket klassar sig som världens längsta namn på ett par skor. De är lätta. Sköna. Sitter på bra och framförallt. Toolingen i dessa Adidasskor är samma som i Adidas Adios första upplagan. Man får en behaglig resa i dem. Fötterna trivs. Passar alla distanser.

???????????????????????????????

När det kommer till energi på det här passet så räckte det med vatten och Hammer Nutritions Perpetuem. En skonsam matersättning eller vad man nu ska säga. Den version Senad har är i smaken Caffe Latte och tack vare det innehåller det en hel del koffein också. Skonsam och snäll mot magen. Går att späs så pass att det kan bli gel om man vill. Det är lite beroende på hur kraftig smak man vill ha. En bra produkt. Besök gärna Hammer Nutritions hemsida för mer info.

Perpetuem

I övrigt så är inomhuslöpning på löpband ungefär lika roligt som att titta på när färg torkar. Ja, ni förstår, det är rätt trist men det är ett komplement och inget mer. Dagens slaskhögar med is undertill kändes föga inbjudande. Så hellre ett pass inomhus än inget pass alls.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Åsa (Totalt 24km, 10km – 47:49min, 10km – 47:30min + upp/ner)
Senad (Totalt 25.5 km, 60 min distans + 45 min fartökning = 3×10 min med 1 min vila + 3×5 min med 1 min vila + nerjogg)

Annonser

2 thoughts on “Testar skor och utvärderar energiprodukter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s