Karlstad 6H…oreggat…

Vi åkte till Karlstad igår för att Senad skulle springa Karlstads 6h. Det var en present som Åsa hade ordnat med. Det var en skakig färd dit. Vi körde fel några gånger och Karlskogaområdet måste vara det i särklass SÄMST skyltade i hela landet. Dessutom hade vi båda missat att det skulle bli oväder så emellanåt snöade det…snöbollar.

Väl på plats så parkerade vi utan för Klarälven och Scandic. Det var också trevligt och väldigt mycket rallyfolk på plats då Svenska Rallyt avgörs i helgen. Vi somnade rätt så omgående och resan dit som inte ens skulle ta tre timmar tog drygt fyra. Slitsamt för oss båda. Kanske mest för Åsa efter Senads totalt sett 1000 svordomar på sju olika språk.

Efter en god natts sömn så intog vi frukost och checkade ut. På vägen till bilen…”Vad fan, har vi tappat skylten…” Nej, det är något rövhål (Som Senad hoppas råkar riktigt illa ut och har ont resten av livet) som hade stulit skyltarna till bilen. Men orka liksom?

Efter samtal med trevlig polis ett så fick Åsa åka iväg till snuthuset och hämta ut nya tillfälliga skyltar. Under tiden hade loppet börjat och det gick bra för Senad i början. Däremot fick Åsa bråka lite för att få ut skyltarna. Polis två på stationen var mindre hjälpsam. Åsa gav sig inte utan läxade upp polis två. Skyltarna lämnades ut. Tack för det.

Under tiden levde Senad High Chaparall på banan. Det kändes riktigt fint och det gick sin gilla gång. Jämna och fina tider varv efter varv. Mycket trevligt! Strax efter 2h passering så började först magen att krångla och ett toabesök senare så var ordningen återställd. Gick ut och körde på. Efter ca 2.07h så passerade Senad 26 km. Då började det bli kämpigt och krampkänningar i baksida lår var ett faktum. Det gjordes tappra försök för att fixa till bekymret med intag av salt, vatten, socker…ja…till och med kaffe. Men det ville sig inte riktigt och ju längre tiden led desto kämpigare fick han det. Strech, strech, gång, allt för att försöka få igång benen igen men nej. Efter 42.39 km gick Senad fram till Reima och tackade för sig.

”Jag är inte bitter…” Nej, verkligen inte. Det väldigt positiva med loppet idag är att så här efteråt så känner Senad sig förvisso stel och det är lite drygt med baksidan lår men hans höft verkar bekymmersfri och trots att han inte kom i mål den här gången så är han lika glad för det.

”Det är svårt att vara arg eller ens besviken. Summan av det hela är att tjafset med min höft sedan december månad har gjort att att jag inte alls fått träna som jag vill. Men jag är inte bitter, inte ens besviken och jag skyller inte på något. Jag är glad att jag kom så pass långt och inte fick ont i höften.” Så sade Senad efter att han stigit av banan.

Hur var loppet inramning i övrigt? Jo, fantastiskt trevligt. Ultralöpare är en särart. Allting är lite mer ”tjoohoo” liksom. Och det är väldigt trevligt och jävligt nice för om det inte finns en glädje i det man gör, ja…varför göra det överhuvudtaget? Västerås Löparklubb var för övriga många på plats. Riktigt trevligt med gröna tröjor som svischar förbi. Per gjorde ett fint lopp och det såg stabilt och enkelt ut. Arrangörsklubben IF Göta ska ha en stor elogé för ett jättebra arrangemang!

???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ????????

????????

Annonser

5 thoughts on “Karlstad 6H…oreggat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s