Trigger Massage Roller & Löpning

Vid första anblick av trigger massagen ser den väldigt enkel och plastig ut. En enkel stav med två taggiga bollar som cirkulerar. Handtagen är i skönt material och känns hållbar. Den är liten och enkel att ha med sig både i träningsväskan eller resväskan. Vikten behöver inte ens nämnas. Lätt och smidig! Mitt första test blev bara att köra med den helt spontant utan speciell plan. Känslan när de små taggarna rullas mot musklerna kan beskrivas som ont/skönt. Vid det tillfället var musklerna i normalt läge och inte i någon större återhämtnings process. Vaderna och låren fick sig en rejäl omgång. Det första som jag la märke till vad värmen som redan efter några minuter började komma. Cirkulationen kom igång på ett kick. Efter 10min blev huden lite röd och mer varm. Efter det hände det inte så mycket. Dagen efter kändes vader och ben mycket ömma (som efter en hård sport massage). Dag två blev ett  ”aha”. Tidigare stela muskler blev mer rörliga. Skeptisk som jag är fortsatte proceduren nu i ett mer frekvent användande.

Före löpträning
7-10min på vardera vad. Det pirrar och hettar rätt rejält vid en ordentlig omgång på mina vader. Känner mig lite mosig innan start.

Efter löpträning
Sprang 42,4km och 10km vid två olika tillfällen.
Efter 10km passet som gick i lite snabbare fart kändes trigger massagen elak. Det sved, hettade och gjorde brutalt ont. Nära gråt! Min sambo fick låta bli att lyssna på mina klagoord och fortsätta gå igenom hela muskulaturen. Efter massagen somnade jag av på soffan. Dagen efter kändes det som en fröjd. Inga spänningar i vaderna och en mycket bättre återhämtning. Normalt sett har jag en väldig stor spänning i djupa vadmuskeln. Inte denna gång!

Efter 42,4km passet skulle trigger massagen bli en fröjd. Jag stretchar normalt sett inte direkt efter ett längre långpass. Har fått höra att min kropp är överrörlig och massage är bättre. Så efter långpasset fick Senad köra på med trigger massagen. Både vader och lår fick sig en omgång. Den här gången  gjorde det inte lika ont. Om det är för att jag börjar vänja mig vågar jag inte svara på.

Slutsatsen av denna produkt är att den passar utmärkt som återhämtning mellan och efter löpning. Före löpningen blev känslan lite för mosig/ömt för att vara skönt. Det störde mig lite i mitt normala rörelsemönster.  Jag lät även min sambo testa på trigger massage rollern. Han är en skeptiker till all form av massage och stretch. Tro det eller ej, men även han kan numera uppskatta lite knådning av den här rollern. Han erkänner att de gör ont, men med detta resultat är det värt lite smärta. För billiga 149kr blir triggern din nya vän!

Klicka på bilden eller länken för att beställa och se mer produkter!

krafo triggermassageroller

Annonser

4 thoughts on “Trigger Massage Roller & Löpning

    1. Har fortfarande lite tester med båda två rullarna. Testade massage rollern senast idag efter 21 slitsamma kilometer, ont gör det men helt klart värt. Kör man på ordentligt känns det lite som efter en rejäl benmassage.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s