Plötsligt, vinter…

Den kalla förändringens tid är här. Nej, så allvarligt är det inte. Vi har fått vinter och likt alla längdåkare så är vi tacksamma för vinterns ankomst. För vår del så beror det dock mest på att dagarna är mycket ljusare jämfört med när det råder förlängd höst.

Vi har tränat på bra om än så har Senad inte kunnat springa så mycket sista veckan. Utan fått ägna sig åt annat på träningarna. Åsa har känt sig lite mör i benen sedan vi sprang långpasset där Senad fick bryta efter 29 km men annars är det okej. Och det är som sig bör. Man bör känna sig lite mör efter långa pass. Det hör på sätt och vis till.

Det går att säga väldigt mycket om det drygt 42.4 km långa passet. Främst kan man tala om fint motstånd men inte för jobbigt och framförallt kanske, ett landskap som ständigt förändras. Det är mycket motiverande att springa i. Det ger en skön känsla om det som komma skall och det ser vi fram emot.

Som vanligt efter nyår är det annars mycket tal om löften. Om att förändra hela sin tillvaro och bli ett bättre jag. Ändra på sitt energiintag. Byta vanor. Träna. Förändra livet till det bättre. Någonstans på vägen blir det dock galet för väldigt många. Istället för att varje år lova en massa som man efter två veckors tid ändå skiter i så vore det kanske bättre att göra något litet varje dag som leder till bättre vanor.

Varför ska man tvinga sig själv till så mycket? Varför ska man lyssna på vad en app säger? Varför bryr sig så många om vad omgivningen anser? Räcker det inte att man duger för sig själv och sin egen skull och därför tar hand om sitt eget jag? Det är inte lika självklart för alla. Om fler började motionera för sin egen skull och inte bry sig så mycket om vad alla andra har att säga så skulle långt fler må bättre.

Slutligen. Med vinterns plötsliga ankomst så tycker vi att våra löparvänner ska vara extra försiktiga där ute. Klä på er ordentligt och skydda er lite extra mot kylan. I synnerhet kinder, fingrar och tår. Det går fort att bli nedkyld och med ”windchilleffekten” så går det än fortare. Var rädda om er där ute helt enkelt.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

2 thoughts on “Plötsligt, vinter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s