Fart på lugnet…

 

Det kan tyckas märkligt att en stad med stort engagemang inom olika idrotter inte har något så enkelt som en 400 meters löparbana runt en fotbollsplan. Än mindre att man skulle ha en inomhushall för friidrott med tillhörande 200 meters bana likt den på Lugnet i Falun. Visst är det så att Falun är en stor stad och klassisk mark när det gäller konditionsidrott. Några av våra största stjärnor när det gäller konditionsidrott tränar och är aktiva på Lugnet, året om.

Det är lätt att förstå att behovet är stort och de anslutande internationella storstjärnorna som tränar där är ett par stycken. Då finns behovet. Vilket också gör att vi valde att ta vårt pick och pack och åka till Falun och Lugnet, för en dag och träna. Vilket i sig gick bra. Om än är vi amatörer, men dock älskar vi vår idrott. Vi älskar att träna och röra på oss. Vi anser att det är väldigt synd att vår stad Fagersta inte har en arena som är tillräcklig för konditionsidrott. Vi har fantastiska omgivningar och den underbara Bruksleden som bjuder in till massvis av äventyr och underbara utsikter. Motståndet som bjuds ger i sin tur tillbaka och de fina naturlederna gör att vi utvecklas som naturälskande konditionsidrottare och människor.

Men…även vi behöver komplement i vår träning och någonstans att träna FORT trots att det är vinter. Därför ser vi och vi är många, att det finns ett behov för en inomhusarena anpassad för konditionsidrott i Fagersta. Det är synd och skam att det inte redan finns. Så kom igen nu Stig Henriksson. Gör något för konditionsidrotten i vår stad också…

Träningen gick för övrigt bra för er som undrar. Allt är också relativt. Är 3.00 min/km verkligen bra? Eller är det lite pretentiöst att känna sig nöjd där och då? Det finns större insatser där ute som görs varje dag. En sak är klar. Vi ska dit igen och pressa tider!
Vill någon hänga med?

lugnet

Annonser

4 thoughts on “Fart på lugnet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s