Upplevelser och substitut

006 008 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? 025 ???????????????????????????????

Det är en skillnad på kyla och kyla. Men oavsett kyla så är det skönt på sätt och vis att snön har lagt sig och att vi nu kan se fram emot en hel del pulsning framöver. Vi kämpade oss igenom ett pass idag som var rena sockervadden men det var samtidigt skönt. Man vet vad man har att vänta. De närmaste månaderna kommer att bli tunga. Man får ta varje steg för vad det är och de där snabba passen. Ja dem kan man glömma så vida man inte kör dem inomhus. Det får ändå räknas som ett gott substitut.

En av oss fick chansen att se lite annat några dagar. När sådana tillfällen ges åker ett par skor automatiskt med i resväskan. Frankfurt eller snarare Erfurt skulle visa sin fina sida. Ett morgonpass slutade lite oväntat. Mobilen pep halv sex och kläderna låg framme, redo för Erfurts gator.  Rätt ut genom hotell receptionen förvånade blickar ”Guten morgen”. Staden var redan i full fart med att få igång olika verksamheter. Med lätta fötter följdes Erfurts pendellinje. Vid ett universitet kom en dam löpandes i fullfart. ”Kann ich joggen mit Ihnen? Run?” Det gick hon med på och följande kilometrar flöt i väg. Hon berättade om staden och om historiken bakom olika byggnader. Huvudet försökte lyssna och koncentrera sig på 4min/km. För det var den farten hon höll… Hjärnan var inte på hugget utan frukost så efter fyra kilometer blev det. ”Ich muss umdrehen, tausen danke”. Linkade tillbaka till hotellet i sköna 5min/km. Nöjd och överväldigad över den fina starten på dagen. Julmarknad har en större tradition här. Folk socialiserar i mängder och myser trots kyla och rusk. Underbart!

Annonser

2 thoughts on “Upplevelser och substitut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s