Salbohed – Fagersta

ultrabrdotest22_redigerad-1

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Efter många timmars sömn och mycket mat var det så dags att ta en ny tur. Salbohed via Svartådalen, Ängelsberg vidare mot Fagersta. Idag var det Senad som fick testa på den nya sträckan själv. Undertecknad fick således köra ut han på bystan. En välpackad camelback och glatt humör lämandes han på ICA ”Köplusten” i Salbohed. Silverpilen gick vidare hem mot gymmet. Skulle han göra fyra mil, skulle cykeln få bekänna fyra mil.

Nu var det inte riktigt fyra mil från hålornas håla men ack 38 km. Mängden spelade inte så mycket roll. Utan tiden ute skulle fokuseras på  över tre timmar. Det är något visst att springa långa sträckor där man klart och tydligt ser framför sig. Dagens runda påminde mycket om det skånska, det något karga, öppna. Vinden gjorde sig påmind emellanåt men det var trots det mycket varmt. Vid Engelsbergs Bruk åkte jackan på igen då vinden tilltagit något.

Asfalt är inte det sexigast som finns i världen, men en löprunda är en löprunda oavsett underlag. Det fanns en vetskap redan innan det här passet. Det skulle bli en något jobbig runda. Inte på grund av underlaget utan på grund av den tidigare träningen i veckan. Efter en hel del mil under fötterna redan och massor av fokus kring bålstabilitet och ryggövningar. Träningsverken gjorde sig påmind tidigt och pannbenet fick ta över rätt tidigt in i passet men det gjorde inget. Det fanns bara en väg hem. Steg efter steg. Framåt!

En stilla undran växte dock…vem, vilken, hur tänker man när man döper en ICA butik till Köplusten? Det är något lustigt över det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s